'Mogelijkheden voor kinderopvang moeten worden uitgebreid'

De mogelijkheden voor kinderopvang moeten worden uitgebreid. Dat staat in een advies van de Sociaal-Economische Raad (SER) aan minister Lodewijk Asscher (Sociale Zaken), dat donderdag is gepubliceerd.

Voor kinderen van twee tot vier jaar moet er opvang komen van zestien uur per week, ongeacht of de ouders werken.

Ouders die er gebruik van maken, betalen een inkomensafhankelijke bijdrage. De uitbreiding zou het Rijk 176 miljoen tot 231 miljoen euro kosten.

Verder vindt de SER dat er voor kinderen met een achterstand extra stimuleringsprogramma's moeten komen. Ook dat zou voor zestien uur per week gelden. Dit programma zou 169 miljoen euro kosten.

Met de uitbreiding komt er een eind aan de versnippering van het aanbod aan kinderopvang en ontstaat een betere aansluiting op de basisschool, redeneert de SER. Bovendien kunnen zo meer vrouwen aan het werk.

Positief

De reacties op het advies zijn positief. Oppositiepartij D66 en regeringspartij PvdA zijn voorstander van de uitbreiding van de kinderopvang. Ook de PO-Raad, de brancheorganisatie voor het basisonderwijs, steunt het plan.

Minister Asscher laat weten dat hij het advies gaat bestuderen en nog voor de zomer met een reactie zal komen. "Ik deel de analyse dat het belangrijk is te investeren in jonge kinderen en dat alle kinderen zich vanaf de start samen kunnen ontwikkelen."

Contact

Wagnerlaan 59
2151 GV Nieuw-Vennep
023 567 20 20

Stuur een mail

Zwanger?

Gefeliciteerd! Bekijk hier wat wij straks voor je kunnen betekenen.

Klik hier

Kom je bij mij kijken?

Terug naar overzicht
Meer weten? Wij helpen je graag verder.
Neem contact opPlan rondleidingSchrijf je kind inDownload brochureBereken kosten
Alle rechten voorbehouden aan SKH 2024  |  Created by Clic.nl
E-nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze e-nieuwsbrief.

Bedankt voor je aanmelding.